2011-06-07 10:05:28• hírek • M. T. R.

Új szelek fújnak a régi kórház omladékainál

A friss reggeli szellő elűzi a bűzt a megyei kórház egykori nagykárolyi kirendeltsége körül. Az épületromokba mindazonáltal nem tűnik célszerűnek bemenni: hulladékhegyek tarkítanak mindent, azaz a csupasz falakat, hiszen egyéb már nincs, mindent elhordtak onnan. Lakhelynélküliek leltek itt otthonra - magyarázza egy környékbeli. Volt például egy férfi, aki a Mezőterem-Nagykároly útvonalon fuvarozott ősrégi Daciájával, s esténként az egykoron boncteremnek is helyt adó épületben húzódott meg.

A kirendeltség területének felhasználásához nem is olyan régen már hozzákezdtek. Négy éve létesült a Szellemi Fogyatékkal Élők Szent Anna Ellátóközpontja. A közel 600 ezer eurós összköltségvetésű projekt európai uniós támogatásból, valamint kormány és a megyei tanács összefogása révén valósult meg - hirdeti az intézmény falára kihelyezett tábla.

A megyei önkormányzat döntéshozó testületének legutóbbi gyűlésén ismét felmerült a régi károlyi kórház. A Teremi úti ingatlanok, már ami mára megmaradt belőlük lebontását határozta el a tulajdonos, azaz a megye. A döntést természetszerűleg üdvözölte Nagykároly polgármestere. Kovács Jenő többször is elmondta, nincs helye városában a csövesek otthonának, hiszen egyebek mellett fertőzési gócpont is.

A megyei tanács tagjai azt határozták el, hogy a még meglévő falakat lebontják, letakarítják, és majd később felosztják a területet. A széjjelválasztás folyamatban van - tudjuk meg Csehi Árpád Szabolcstól. A megyei tanács elnökét telefonon érjük el, éppen külföldön tartózkodik, de röviden tudatja, hogy az utcafront melletti épületek helyére a római katolikus püspökség építtethet ravatalozót, míg beljebb, a központtal szomszédos épületek helyére újat emelnek majd. Egy hónapon belül nyer el ugyanis a megye önkormányzata egy pályázatot, a pénzből pedig egy 60 ágyas részleggel bővítik ki a szellemi fogyatékkal élők otthonát.


s

a

a

a

a

a

a

a

a

a


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: